Güneş alerjisi özellikle beyaz tenli kişilerde görülür. Basit döküntülerle veya daha ciddi yanıklarla kendini gösterebilir. Kaşıntı, ağrı veya yanma gibi şikayetlere yol açar...
İsilik, genellikle kaşıntıya sebep olur. Belirtileri, deride su toplayan küçük kabarcıklar veya daha büyük ve iltihaplı kabarcıklarla kendini gösterebilir...
Alerjik cilt hastalıklarının birçok çeşidi bulunur. En sık rastlananlar egzama türleridir...
Op. Dr. İlker Abcı meme kanseri hakkında bilgi veriyor...
Prof. Dr. Yusuf Bükey meme kanseri tedavisini anlatıyor..
Prof. Dr. Yusuf Bükey meme kanseri tedavisini anlatıyor..
Op. Dr. Alper Öztürk meme kanseri hakkında bilgi veriyor...
Op. Dr. Alper Öztürk meme kanseri hakkında bilgi veriyor...
Uzm. Dr. Cem Öcal raşitizm belirtileri hakkında bilgi veriyor...
Uzm. Dr. Cem Öcal raşitizm nedenleri hakkında bilgi veriyor...
Cilt altı implant yöntemi, adet düzensizliklerine yol açabilir. Bir diğer dezavantajı ise etkisinin uzun süre devam etmesinden kaynaklanır. İmplant çıkarıldıktan sonra doğurganlığın tekrar kazanılması uzun zaman alabilir..
Ertesi gün hapı, yüksek dozda progesteron hormonu içerir. Buna bağlı olarak adet düzensizlikleri söz konusu olabilir. Bunun yanı sıra kısa süreli duygusal bozukluklara yol açabilir...
Spiral yöntemi, tek bir uygulamayla beş sene boyunca doğum kontrol imkanı sağlar. Karın içi ağrıları azaltır. Spiral kullanan kişi, kontrollerini aksatmazsa sorun yaşamaz...
Vajinanın içine yabancı cisim kaçması, parazit enfeksiyonu ve benzeri sebepler çocuklarda vajinal kanamaya sebep olabilir...
Parkinson'un ileri evresine genellikle 10 yılda gelinir, ama her hastanın kendine özgü bir seyri olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Hastanın sağlık durumu ve yaşam tarzına göre farklılık gösteren ileri dönem Parkin..
Parkinson hastalığının çeşili nedenleri vardır, bunların başında genetik eğilim, kimyasal ürünlere maruz kalınan fabrika ve tarım işçilikleri gibi durumlar sayılabilir...
İnmenin belirtileri beynin tıkanan bölgesine göre ortaya çıkar. Beynin sol tarafında damar tıkanıklığı oluşursa felç vücudun sağ tarafında gerçekleşir...
İnme denildiği zaman akla aniden oluşan felç gelir. Bunun da nedenlerinin başında damar tıkanıklığı gelir. Ani beyin kanamaları, kafa travmaları da felce neden olabilir...
Yüz felci, fasiyal sinir denen bir sinirin hastalanması sonucu ortaya çıkar. Yüz felcinin iki tipi var; santral tip fasiyal felç ve periferik fasiyal felç. Periferik yüz felci, soğuğa maruz kalma veya beyin sağı hücreler..
Yüz felcinin iki türü var. Merkezi sinir sistemindeki bozukluklardan kaynaklanan santral yüz felcinde gözler kapatılabilir, ancak ağızda eğrilme olur. Periferik yüz felcinde ise hem gözler kapanmaz, hem de ağızda eğrilme..
Alzheimer'ın orta evresinde hasta kendisindeki bazı değişikliklerin farkına varır. Kişi etrafındkai insanların isimlerini hatırlayamamaya, yüzleri tanıyamamaya, gündelik işlerini yapmakta zorlanmaya başlar. Alzheimer ort..
Alzheimer'ın geç evresinde artık belirtiler açıkça ortadadır. Hastanın kendi başına evde bırakılması sakıncalı bir hal alır. Hasta yemek yemeyi unutababilir. Ya da tok olduğunu unutarak tekrar tekrar yemek yiyebilir. Ken..
Alzheimer'ın nedenlerinden biri genetik yatkınlıktır. İleri yaş da Alzheimer'ı tetikleyen bir faktördür...
Alzheimer birden bire başlayan bir hastalık olmadığı için başlangıç aşamasında dikkat çekici belirtiler vermez...
Madde bağımlılığının risk faktörleri konusunda üç farklı yaklaşım var. Birinci yaklaşım madde bağımlılığının genetik yönüne odaklanıyor. Ailesinde madde bağımlılı olanlarda madde bağımlılığı daha yaygın. İkinci yaklaşım ..
Bağımlılık yapan maddeler üçe ayrılabilir. Bunlardan ilki alkol, eroin gibi beyin hücrelerini baskılayan maddelerdir. İkinci olarak beyin hücrelerini daha fazla çalıştıran esrar, extacy ve kokain gibi maddelerdir. Son ol..
Kekemeliğin nedenleri henüz tam olarak anlaşılmış değil. Araştırmacılar kekemeliğin nedenleri konusunda çeşitli kuramlar öne sürseler de kekemeliğin nedenleri henüz kesin olarak bilinemiyor. Psikolojik sorunlar, travmala..
Kekemelik tedavisinde temel amaç konuşmanın akıcılığını artırarak iletişimi daha başarılı hale getirmek. Bu çerçevede konuşmanın akıcılığını artıran çeşitli unsurlardan yararlanılır. Konuşmanın hızını yavaşlatmak, nefes ..
Artikülasyon bozuklukları, artikülasyonu sağlayan artikülatör yapılardaki çeşitli fizyolojik ya da anatomik bozukluklara ilişkin problemlerin sonrasında görülebileceği gibi çoğunlukla da hiçbir problem olmaksızın yanlış ..
Diz kireçlenmesinin kesin sebebi hala bilinmiyor. Ancak gençlikte o hastalıklı eklemi aşırı zorlayanlarda, sert sporlar yapanlarda ve bazı meslek gruplarında daha sık görülür. Bunun dışında 45-50 yaşlarda sebebi bilinmed..