Tiroid bezinde görülen hastalıklar, halk arasında genel olarak 'guatr' diye adlandırılır. Guatr hastalığı, tiroid bezinin büyümesi sonucu ortaya çıkar...
Tiroid, boyun bölgesinde yer alır. Tiroid bezinden salgılanan hormonlar, metabolizma hızının ayarlanmasını ve organların işlevlerini eksiksiz olarak yerine getirmesini sağlar...
Yeni bir Hayat Okulu daha çektik. Bu kez ablaları mercek altına alıyoruz. Abla sırdaştır, annenin jokeridir, evlenip evden ayrıldığında yokluğu hissedilendir, üzerine titreyendir, abiden daha yakındır.....
Hipotansiyon, düşük kan basıncı anlamına gelir. Hipotansiyon hastalığı için net bir sınır değeri söz konusu olmadığı için yol açtığı şikayetlere göre teşhis edilebilir...
Robotik cerrahi, uzaktan kumandayla uygulanır. Uygulama; cerrahi konsol, hasta başı konsolu ve ekipmanların yer aldığı bir konsol ile gerçekleştirilir. Hekim, yüzlerce kilometre uzaklıktan bile hastayı robotik cerrahiyle..
Gizli kalp hastalığı, hiçbir bulgu vermez. Kalp kapak hastalıkları, kalp yetmezliği ve hipertansiyon gibi hastalıklar zaman zaman hiçbir şikayete yol açmayabilir. Bu tür gizli rahatsızlıklar, ancak tanı yöntemleri uygula..
Genital uçuk, viral enfeksiyon türlerinden biri. Cinsel temas yoluyla bulaşabilir...
Genital siğil, dış veya iç genital bölgede görülen bir viral enfeksiyon çeşidi. Yol açtığı en belirgin şikayet kaşıntı. Genital siğil, cinsel yolla bulaşabilir. Dolayısıyla hastanın partnerine de tedavi uygulanmalı...
İki tip disparoni vardır: Yüzeyel ve derin disparoni. Vajinismus ile karıştırılmaması gereken bir rahatsızlıktır. Derin endometriozis, disparoniye sebep olabilecek faktörlerden biridir. Rahmin konumundaki anormallik de d..
Süt alerjisi sütün içinde bulunan proteinlere karşı gelişen bir alerji. Genellikle bebeklerde anne sütünden ek gıdalara geçilen dönemde ortaya çıkar. Emzirme döneminde de süt alerjisine rastlanabilir. İnek sütü alerjisi ..
Anafilaksi acil tıbbi müdahale gerektiren bir şok tablosudur. Vücuttaki bütün organlar anafilaksiden aynı oranda etkilenir. Anafilaksi durumunda deride kızarıklık, şişme, ürtiker ya da kurdeşen denilen lezyonler görülür...
Besin alerjisi besinlerle ortaya çıkan alerjidir. Besin alerjileri vücutta birçok organı tutabilirler. En çok çocuklarda görülürler. Çocuklarda besin alerjileri genellikle bebeklerin anne sütünden ek gıdaya geçtikleri dö..
Manuel tedavi elle uygulanan bir tedavi yöntemidir. Eller kullanılarak vücuttaki kas iskelelet ve sinir sistemindeki ağrıların tedavisi sağlanır...
Nöralterapi uygulayan hekim deneyimli olursa ve uygulanan noktaları iyi belirleyebilirse tedavi oldukça başarılıdır. Bunun için hekimin ilk olarak yapması gereken hastanın vücudundaki kabızlık, kansızlık gibi sorunları o..
Bütün kanser tiplerinde olduğu gibi cilt kanserinde de erken teşhis oldukça önemli. Yayılan kanser tipleri olmamasına rağmen bazal ve spinal hücreli kanser tiplerinde erken teşhis estetik açıdan önemli. Bunun yanı sıra m..
Herkesin vücudunda bulunan benler renkleri, boyutları ve oluşum süreleri açısından kişiden kişiye farklılık gösterir. Benlerin oluşum nedeni melanin pigmentinin deri üzerinde fazla birikmesidir. Güneşten gelebilecek trav..
Bazal hücreli cilt kanserinin aksine yayılabilen bir cilt kanseri olan spinal hücreli cilt kanseri vücudun ağız, burun, kulak gibi delik bölgelerinde yer tutar...
En üst tabakada yer alan kanser türü bazal hücreli cilt kanseri. Bazal hücreler kanserden en çok etkilenen hücre olduğundan bazal hücre cilt kanseri sık görülür. Bazal hücreli kanser tipi yalnızca bulunduğu yeri tahrip ..
En habis kanser türü olan melanom en çabuk ölüme götüren ikinci kanser tipi. Melanom insan vücudunda olan benlerin habisleşmesiyle oluşur...
Nöralterapi vücutta bloke olan sinir sistemini açmaya yönelik bir tedavi yöntemi. Her hastalığın bir nöral komponenti vardır. Örneğin, siroz hastalığının nöralterapiyle tedavisinde karaciğere elektriği götüren sinirlere ..
Bütün tıbbi uygulamalarda başarı oranı hastalığın şiddetiyle, vücutta barındığı süreyle ve hastanın yaşıyla alakalıdır. Net bir başarı oranı belirtmek söz konusu değil. Ancak genel olarak düşünmek gerekirse proloterapiyl..
Proloterapi enjeksiyonla uygulanan, amacı aşınan ve yıpranan kıkırdak dokusunu yeniden canlandırmak olan bir tedavi şekli. Bel fıtığı veya diz kireçlenmeleri tedavisinde kullanılan proloterapi, yaşın ilerlemesi ile birli..
Skolyoz tedavisinde korsenin doğru seçiminin yanı sıra doğru kullanımı da çok önemli. Skolyoz boyunda, sırtta ya da belde olabilir. Doğru korse skolyozun yerini kontrol altına alan itme güçlerini oluşturan bir korse olma..
Skolyoz tedavisinde farklı egzersiz protokolleri uygulanır. Scroth programı, kendisi de skolyozlu olan biri tarafından Almanya'da uygulanmaya başlanmış, daha sonra farklı ülkelere yayılmış. Schroth programında temel olan..
Skolyoz tedavisi üç gruba ayrılabilir. Bunlar egzersiz uygulamaları, korse uygulamaları ve cerrahi operasyondur. 45-50 derecenin üzerindeki skolyozlarda uygulanan cerrahi operasyonla skolyotik omurga düz hale getirilir v..
Skolyoz omurganın sağa ya da sola doğru 10 derecenin üzerinde eğilmesidir. Omurgayla ilgili en sık görülen deformitelerden biridir. Omurga bu eğilme sırasında kendi ekseni etrafında da döner. Bu yüzden skolyoz üç boyutlu..
Huzursuz bacak sendromu tam anlamıyla bir hastalık gibi algılanmıyor. Toplumda pek çok kişi var. Bacaklarda ağrı, uyuşma, karıncalanma benzeri bir hisse neden oluyor. Özellikle bacak istirahatteyken kişide bacağı hareket..
Fibromiyalji için yumuşak doku romatizması da deniliyor. Ama fibromiyalji tek başına romatizmayla veya kas dokusuyla ilişkili bir durum değil. Psikiyatrik nedenleri de vardır, birçok hastalığın bir bütünüdür. Fibromiyalj..
1985 yılında otizmin görülme sıklığı 2500 çocukta bir olarak kabul ediliyordu. 2014 yılında bu oran 88'de bi kabul ediliyor. Giderek de otizmli çocukların görülme sıklığı artıyor. Ülkemizde bu oran baz alındığında 0-18 y..