Migrenin iki türlü tedavisi var. Bunlardan biri ağrı başladığı zaman ağrıyı ortadan kaldırmaya yönelik tedavi. Diğeri ise ağrının gelmemesi, seyrekleşmesi ya da hafif geçmesi amacıyla başvurulan tedavi. Ağrı seyrek gelse..
Gerilim tipi baş ağrısı yoğun stresin ardından başın tepesinde yaygın bir şekilde görülür. Migren tipi baş ağrısında genellikle ağrı tek taraflı olur. Ağrılar enseden, gözden, dişten, boğazdan başlayabilir. Hasta ağrısı ..
Migren, ara ara tekrarlayan baş ağrısıyla seyreden ve beraberinde mide bulantısı, kusma, ışıktan ve sesten rahatsız olma gibi belirtileri de taşıyan bir hastalık. Migren ağrısı genellikle tek taraflıdır ve zonklayıcı tür..
Epilepsi tedavisinde cerrahi yöntem her hastaya uygulanmaz. Öncelikle beş sene kadar ilaç tedavisinin sürdürülmesi ve bundan sonuç alınıp alınmadığının değerlendirilmesi gerekir. Epilepsi cerrahisinde nöbete yol açan oda..
Epilepsi nöbeti geçiren birinin başının hareketlerinden kaynaklanan travmaları önlemek amacıyla başının altına yumuşak bir şey koyulabilir. Kol-bacak titremeleri fazlaysa kol ve bacaklar kesinlikle tutulmamalı. Hasta baz..
Epilepsi hastalarının nöbet türleri çok çeşitlidir. Temel olarak bu nöbetler primer ve sekonder olarak ikiye ayrılır. Primer nöbetler ani bilinç kaybıyla ortaya çıkan nöbetlerdir. Genellikle genetik özellik taşırlar. Sek..
Epilepsi nöbeti diğer nöbetlerden gözlem yoluyla ayırt edilebilir. Kesin tanı açısından doktorun nöbeti görmesi önemli olsa da bu mümkün olmadığından nöbeti gören birinin ayrıntılı anlatımlarına başvurulur. Sinirlenince ..
Epilepsi tedavisi yapabilmek için öncelikle kesin tanının koyulması gerekir. Kuşkulu bir durum varsa tanı kesinleşinceye kadar beklenmelidir. Tanı kesinleştikten sonra uzun yıllar süren bir ilaç tedavisine başlanır. İlaç..
Epilepsi tedavisine mutlaka ilaçla başlanır. İlaç tedavisine karşı dire ç varsa ve hasta cerrahi operasyona uygun ise cerrahi tedavi yöntemine başvurulabilir. Ancak hasta cerrahi yönteme uygun değilse beyin pili takılab..
EEG beynin elektrik boşalımlarının kafatası deriine takılan elektrotlar kanalıyla yazdırılması şeklinde uygulanır. EEG can acıtan bir yöntem değildir. Epilepsi teşhisinde mutlaka uygulanması gereken bir yöntemdir...
Epilepsi zaman zaman ortaya çıkan, beyindeki hücrelerde ani elektrik boşalımı sonucu gerçekleşen bir klinik tablo. Epilepsi bir hastalık olarak değil de, farklı sebeplerden ortaya çıkan bir sendrom olarak değerlendirile..
Doğru ayakta durma pozisyonu her iki ayağa eşit yük vererek sağlanabilir. Ancak uzun süre ayakta kalındığında yükler ayaklar arasında değiştirilmeli. Dizler esnek, geriye doğru olmamalı. Bel çukurluğunu korumalı ve karın..
Kötü duruş postürümüzü kas-iskelet bakımından olumsuz etkiler. Özellik uzun saatler masa başında çalışan kişilerin kaslarındaki gerginlikler ağrı yapar. Bu yüzden kişiler sırt ve bel problemleriyle karşılaşabilirler. Köt..
Masa başında doğru oturuş kalçaların sandalyeye tam yaslanması, bel çukurunun doldurulması, ayakların tabandan yere tam basması, el ve dizlerdeki büyük açıların 90 derece olması, el bileğinin ise tamamen düz konumda konu..
Erken teşhiste safra kesesi laparoskopi ile alınır, gecikmiş safra kesesi iltihabı teşhisi durumlarında hastaya damar yolu ile sıvı ve antibiyotik verilir ve iltihabın ilerlemesi engellenmeye çalışılır, 3 aylık tedavinin..
Safra kesesi iltihabı fizik muayene ve hastanın hikayesinin dinlemesine ek olarak ultrasonografi yolu ile teşhis edilir. Ultrasonografi safra kesesin duvarının kalınlaşması ya da safra kesesinin büyümesi gibi anomalileri..
Safra kesesi taşlarının tedavisinde kullanılan cerrahi yöntem laparaskopidir. Kalem benzeri aletler aracılığıyla safra kesesine ulaşılır ve bir kamera yardımı ile içerisi hem görüntülenir hem de operasyon gerçekleştirili..
Kasık fıtığı hekimin fizik muayenesi ile teşhis edilir ve ultrasonografi yoluyla teyid edilebilir...
Kasık fıtığı ameliyatları hastaya genel anestezi vermeden de yapılabilir. Gelişen teknolojiler sayesinde, laparaskopi gibi yöntemler kullanılarak hastanın mümkün olduğunca az psikolojik gerginlik yaşayarak ve hızlıca nor..
Kasık fıtığının tek tedavi yöntemi cerrahi müdahaledir, ileri yaşlarda olup doktora ulaşımı kolay olan hastalarda cerrahi yöntem yerine kişinin takibe alınmasının tercih edildiği durumlar da olabilir...
Kasık fıtığı on erkekten birinde görülen, testistisin torbaya inişi sırasındaki doğal kanalın genişlemesi ya da kapanmaması sonucu, bağırsağın zarı ile beraber torbaya hareketi sonucu olur. Kadınlarda da fıtıklar olabile..
İlaç tedavisine olumlu cevap vermeyen hastalar için perhizin de çok önemi olmaz. Ama reflüsü de olan mide fıtığı hastalarının yağlı ya da salamura, turunçgilleri ve çiğ yeşillikleri tüketmemesi gerekir...
Mide fıtığı ameliyatarı günümüzde laparaskopi yöntemi ile gerçekleştirilir. Karın duvarı kesilmeden yapılan cerrahi operasyon deneyimli cerrahlar tarafından yapılmalıdır...
Mide fıtığı günümüzde endoskopi yoluyla teşhis ediliyor. Eğer hastanın reflüsü yoksa Ph metre kullanılarak da tehiş edilebilir...
Mide fıtığı hastanın yaşam kalitesini düşürmeye başladığında ilaç ile ya da cerrahi yöntemler kullanılarak tedavi edilebilir. İlaç tedavisi asid dengeleyiciler içerir, hastanın rahatsızlığı tekrarlayan ve düzenlenmesi zo..
Mide fıtığı genelde 50 yaş üzeri insanalarda görülmekle beraber her yaşta insanın da başına gelebilir. Diyaframda hiyatus adı verilen ve yemek borusunun geçmesi için olan deliğin genişlemesi sonucu midenin yukarı doğru k..
Omurilik tümörü iyi huyluysa ve tümör nedeniyle hastada herhangi bir nörolojik kayıp yaşanmamışsa, hasta normal yaşantısına kısa sürede dönebilir. Omurilik tümörleri cerrahi yöntemle çıkarılsa dahi tekrarlayabilir. Bu ne..
Çocuklarda omurilik tümörü cerrahisinde tümöre arkadan yaklaşılır. Çocuklarda omurilik tümörü cerrahisi sırasında kemik yapısının bozulmamasına özen gösterilir...
Omurilik tümörünün tedavisinde cerrahi yöntemi uygularken tümörün bulunduğu yer çok önemli. Beyin sapındaki tümörlere müdahale etmek zordur. Operasyon sırasında sinir iletimini ölçen teknolojiler kullanılır...
Omurilik tümörleri zamanında tedavi edilmezse motor yeteneklerin kaybına, felce neden olabilir. Omurilik tümörü tedavisinde beyin tümörleri gibi hasta takip edilmez. Onun yerine cerrahi yöntemle tümör ilk fırsatta alınır..