"Lübnan 1920'den 1943'e kadar Fransa'nın boyunduruğunda kaldı. 1943'te İkinci Dünya Savaşı'ndan çıkan Fransa, Lübnan'a bağımsızlığını bahşed...
"Lübnan 1920'den 1943'e kadar Fransa'nın boyunduruğunda kaldı. 1943'te İkinci Dünya Savaşı'ndan çıkan Fransa, Lübnan'a bağımsızlığını bahşedecekti. Lübnan'dan çekilirken bölgeye nifak tohumları ekip çekilmeyi ihmal etmeyecekti. Doğu Akdeniz'deki uç nokta Lübnan o günden beri hiç huzur yüzü görmedi. Büyüklüğü İzmir kadar bir ülke. 4 milyon nüfusu var. 1 milyona yakını Filistin mültecisi, yani nüfusun beşte biri topraklarından kovulmuş Filistinli. Kuzeyi ve doğusu Suriye, güneyi İsrail, batısı Akdeniz, coğrafya Ortadoğu! Lübnan'da huzur olur mu?
Banu Avar , Büyük Ortadoğu Projesi’nin laboratuarı Lübnan’da! Ardı ardına işgaller, saldırılar, sözde devrimlerden geçen ülke şimdi de seçim çıkmazında!
Lübnan’ın 8 mart cephesi ve 14 Martçılar! Beyrut’un iki yüzü, mezheplere ve etnik gruplar arasında parçalanmış bir ülke…
Ünlü gazeteci İbrahim Musavi Lübnan’daki Amerika’yı Avar’a anlatıyor. Avar’ın sorularını yanıtlayan Musavi, Lübnan’daki Amerika sorusuna bir fıkrayla cevap veriyor: ‚Burada bir espri vardır: Amerika’da neden hiç bir zaman darbe olmaz? Diye. Cevap “Çünkü orada darbeyi planlayacak bir Amerikan elçiligi yoktur, deriz!”
Ünlü Lübnan’lı profesör Muhammed Nureddin geçen yılın İsrail saldırısını ve Lübnan’a batının tavrını şu sözlerle özetliyor: ‘Mazlumun elleri bağlanır zalimin yumruk atışı kolaylaştırılır!’